Index Vakbarát Hírportál

Max Verstappen nagy arc, a standuppal is próbálkozhatna

2016. július 21., csütörtök 16:31

Max Verstappen vált a hungaroringi F1-pilóta-sajtótájékoztató sztárjává csütörtökön. A mindössze 18 éves pilótáról, meg bármelyik másik pilótáról, nehéz megtudni, hogy milyen személyiség valójában, legtöbbjüket gyorsan beszippantja az istállók hiperpécés hozzáállása, nem csak hogy negatívat nem mondanak semmiről, de teljesen el is szürkülnek. Ha már nem szürkék alapból.

A tinédzserről viszont alig 20 perc alatt kiderült, egy jófej gyerek, aki amikor csak lehet, viccel, sokat mosolyog, és egyáltalán nem veszi túl komolyan magát.

Jópár kérdést kapott, ezek közül négyet azonnal lecsapott, bár egyik sem tűnt magas labdának.

De előtte, ki is az a Max Verstappen:

Max Verstappen másfél éve versenyez a Forma-1-ben, 17 évesen kezdett, amikor még jogosítványa sem volt. A Toro Rossónál indult, de olyan ügyes volt, hogy egy év és négy futam után felvitték a nagycsapat Red Bull Racinghez. Ott azonnal győzelemmel mutatkozott be - Barcelonában -, majd a legutóbbi két futamon, Ausztriában és Silverstone-ban egyaránt második lett. Négy futam óta veri jóval tapasztaltabb csapattársát, Daniel Ricciardót. A világbajnokságban a 6. helyen áll 90 ponttal, csak 10 pontra van Ricciardótól, nyolcra az ötödik Sebastian Vetteltől.

És akkor a kérdések és a válaszok.

A Nemzeti Sport-os kolléga arról kérdezte az összes jelenlévő pilótát - Massa, Sainz, Perez, Ericsson, Rosberg -, hogy fontosnak tartják-e, hogy szép trófeákat kapjanak a dobogósok. (Sokadszor jön elő a kérdés, tavaly kiderült, hogy Sebastian Vettel porcelán-fetisiszta, és meg is kapta a kívánt Herendijét a győzelme után. Idén biztosan porcelán lesz a jutalom.)

Massa ragadta magához a szót, és egy párévvel ezelőtti futamot idézett fel, amikor Barcelonában a dobogón végzett, és csak valami apróságot kapott.

"Ott vagy az F1-ben, nagyszerű versenyed volt, nagyot mentél, aztán a végén kapsz egy ilyen kis valamit, hát, az azért nem az igazi, mégiscsak az F1-ben vagyunk vagy mi!"

Verstappen:

Hm, nem tudom, nekem nagyon tetszett ott az idei.

Verstappen aztán arról faggatták, hogy a szezon előtt 100 pontot tűzött ki magának, mint a teljesítendő cél, ezt viszont már majdnem elérte - 90 -, mi az új cél?

200?!

Egy argentin tévés hölgy mindenki meglepetésére azt vetette fel a hollandnak, hogy Argentínában évekig mellőzték az F1-et, de mióta ő versenyez, az országban újra elkezdték követni a sportot.

Verstappen:

Tényleg? Van a közelünkben egy argentin sztékház, nagyon kedvelem!

A nap utolsó kérdését nem igazán lehetett értelmezni, arról szólt, hogy Verstappen tudja-e, ki nyert először a Hungaroringen.

- Nem tudom, akkor még meg sem születtem.

- Nelson Piqué volt. Valóban, te még akkor nem is éltél. Azért találkoztál már Nelson Piquet-vel?

Nem. De a fiával már igen!

Rovatok