Index Vakbarát Hírportál

Most csinálta magából a legnagyobb hülyét az F1: törölték a betartatathatatlan szabályt

2016. július 29., péntek 09:29

A szezon elején csapott le az FIA a rádióüzenetekre, betiltottak a start után mindenféle üzenetet, ami a kocsik beállítására vonatkozott, a mérnökök nem segíthettek a rádión a versenyzőiknek.

Bakuban Lewis Hamilton szívott miatta, neki nem segítettek, bár kérte, Silverstone-ban Nico Rosberg és csapata áthágta a szabályokat, tízmásodperces büntetést kapott, második helyett harmadik lett.

Ezután pontosították az előírást a Magyar Nagydíj előtt, de ott meg Jenson Buttont büntették rádióüzenetek miatt, aki fékhibát, egyértelmű veszélyhelyzetet oldott meg a rádió segítségével. A döntést az összes F1-szereplő elítélte, röhejesnek tartotta.

Így csütörtökön, a hat istállóból, Bernie Ecclestone-ból és Jean Todtból álló Stratégiai Csoport nagy egyetértésben arra szavazott, hogy azonnali hatállyal töröljék el a rádiós tiltásokat - jelentette az Autosport.

Úgy döntöttünk, hogy újra engedélyezzük a rádió-kommunikációt. Megint mondhat mindenki, amit akar

- idézték Ecclestone-t.

A rajtig marad minden, a startnál a kuplung finomhangolásában továbbra sem lehet segíteni, de az indulás után mostantól újra azt mondhat mindenki, amit jónak lát. Így volt tavaly évvégéig.

Ecclestone-t az is motiválta a visszaállításban, hogy a tiltással csökkentek a rádiós üzenetek, amiket így nem tudtak bejátszani az élő tévés közvetítésben a nézők szórakoztatására.

Rovatok