Index Vakbarát Hírportál

Az átkozott bedöglött, ennyi erővel számolhattunk is volna

2016. augusztus 1., hétfő 10:23

Csak negyedik lett, és 19 pontos hátrányba került a világbajnokságban vasárnap a hazai futamán Nico Rosberg. A német a pole pozícióból indult, de gyengén startolt, csak negyediknek fordult el, és nem is sikerült feljebb kapaszkodnia. Mercedeses csapattársán, Lewis Hamiltonon kívül a két Red Bull is megverte.

A futam közepén Max Verstappent nagy nehezen sikerült leküzdenie, de egyértelműen szabálytalan manőverrel, hasonlóval, mint amivel Hamiltont próbálta visszatartani az Osztrák GP-n. Ott büntették is, ezúttal szintén, öt másodpercet kapott, amit a depóban kellett letölteni egyik kerékcseréjénél.

2016 German GP: ROSBERG vs VERSTAPPEN

Ilyenkor nem az FIA, hanem a csapat dolga, hogy elvégezze az időmérést, általában a csapatfőnök számol valahogy. Valószínűleg Toto Wolffon volt a sor így, de Rosberg öt helyett bő 8 másodpercet vesztegelt. Wolff elmondta, különös hiba miatt.

Nem működött rendesen a stopperóra, és amikor ezt észrevettük, biztosra kellett mennünk. Az átkozott bedöglött, és nem úgy funkcionált, ahogy kellett volna neki

- idézte a Motorsport.com.

Wolff elviccelte az esetet: "Számolhattunk is volna, ezeregy, ezerkettő, ezerhárom, de a stopperre támaszkodtunk, ám az cserbenhagyott minket".

Rosberg szerint a három másodperc mit sem számított, az RBR-ekkel nem boldogult volna.

Ott helyben nem éreztem semmit, amúgy is egy örökkévalóságnak tűnt. De utólag sem nagy dolog, ezúttal annyi minden félrecsúszott, ez csak egy kicsi volt közülük, nem is számított. Képtelen lettem volna befogni a Red Bullokat, szuperszofton voltak, és jól kitartottak nekik, úgyhogy mindegy.

Rosberg szerint egyébként az előzés nem hogy rendben volt, de "félelmetesen jól sikerült", és nem érti, hogyan büntethették érte. Verstappen annyit jegyzett meg, "Rosberg nem akart bekanyarodni".

Egyértelműen büntetni kellett, semmi helyet nem hagyott a hollandnak, kiszorította a pályáról.

Rovatok