Index Vakbarát Hírportál

Vettel totálisan elborult: Charlie megbaszhatja

2016. október 31., hétfő 09:29

Több volt a kisípolt szó Vettel rádióüzeneteiben a Mexikói GP-n, mint ami adásba mehetett, a német teljesen kiborult Max Verstappen miatt: a holland levágta a kanyart, amikor a német megelőzte volna, így megtartotta a helyét, majd szándékosan feltartotta, hogy csapattársa, Daniel Ricciardo felérhessen a Ferrarira, és megelőzhesse.

Ekkor szakadt el Vettelnél a cérna végleg, és ordította a rádióba az alábbiakat.

Ez egy .............., az. Csak én nem látom, hogy feltart engem Ricciardónak?


(Mérnöke, Ricciardo Adami megpróbált felelni: Charlie (Whiting versenyigazgató) azt mondta, hogy...)

Igen, tudod mit, ezt üzenem Charlie-nak, menjen a picsába! Őszintén, megbaszhatja!


Vettelt Maurizio Arrivabene csapatfőnöknek sikerült lenyugtatnia, arra kérte, fejezze be, tudja, hogy igazságtalan, ami történt, de Verstappen manővereit vizsgálják.

És gyorsan kiderült, büntették is, Vettel lett a harmadik Verstappen helyett, aki ötödiknek esett vissza, Ricciardo mögé. Az RBR-versenyzőt szinte a dobogóról hívták le, és küldték fel Vettelt.

Vettel a sajtótájékoztatón nem értette, miért kritizálják a káromkodásai miatt, elmondta, a leintés után azonnal tisztázta a félreértését Whitinggal.

Verstappen röhejesnek nevezte Vettel dühöngését, a Red Bull-főnök Helmut Marko méltatlannak egy négyszeres világbajnokhoz.

Ricciardót a kiakadás nem érdekelte, csak az, hogy Vettel szerinte irányt váltott féktávon, amikor előzni akarta, vagyis szabálytalankodott, amiért meg kellene büntetni.

Végül ez is megtörtént, Vettel 10 másodpercet kapott, így ötödiknek esett vissza, Ricciardo lett a harmadik, Verstappen a negyedik. Ez már végleges.

Így ért véget a Mexikói GP.

Rovatok