Index Vakbarát Hírportál

Elég esélytelen oddsaim vannak a vb-re

2016. november 22., kedd 11:20

12 pont, ennyivel vezeti Nico Rosberg a világbajnokságot az utolsó futam előtt, így csapattársának, Lewis Hamiltonnak nagyon nehéz dolga van, hogy elvegye tőle a címet. Hiába nyerne az angol, Rosbergnek nem is közvetlenül mögötte, hanem harmadikként is elég bekocognia az abu-dzabi célba, akkor is ő a bajnok. Tudja ezt Hamilton is, és már hetekkel ezelőtt mintha elkezdett volna beletörődni, idén nem lesz címvédés.

"Nem volt tökéletes szezonom, és most meglehetősen esélytelen szorzókkal kell szembe néznem. Bármit is teszek, ezeken nem tudok változtatni, de nem fogom feladni.

Sosem lehet tudni, mi történik, bármennyire is lehetetlennek tűnik.

Úgy megyek neki a hétvégének, mint mindig, győzni akarok, beleadok mindent, hogy pozitívan zárhassam az évet."

Hamilton az első öt futam után 43 pontos hátrányba került Rosberghez képest, de ezt július végére 19 pontos előnyre fordította. Utána viszont újra miniösszeomlást produkált, a Japán GP után Rosberg megint elment 33 pontra. Ez volt mindössze három futammal ezelőtt: Hamilton hármat nyert zsinórban, és 21 pontot faragott, mert Rosberg mindig második lett.

Innentől viszont másokra kell bíznia a sorsát, amit ő tehet, az a győzelem, a többi az ellenfeleken múlik.

Még nem csügged, de a következő pár sor is azt mutatja, leszámolt ezzel az évvel:

Ha mindent beleadtam, és a maximumot hoztam, akkor büszke lehetek magamra. És bármi is történjen, büszke leszek mindenkire, aki részese volt a sikereimnek az utóbbi években.

Rovatok