Index Vakbarát Hírportál

Újabb bizarr defekt és szoros Mercedes-csata Abu-Dzabiban

2016. november 25., péntek 10:52

Bő 20 perc telt el az Abu-Dzabi Nagydíj első pénteki szabadedzéséből, amikor a Toro Rosso-pilóta, Danyiil Kvjat lelassított egy lassú defekt miatt. A hiba hamar láthatóvá vált, és mivel a boxtól messze adódótt, pár kilométer után a felni le is fűrészelte a gumi oldalfalát, így a futófelület teljesen levált. Az orosz nem is jutott el a depóig, félreállt egy biztonságos helyen.

Nem tudni, mi okozhatta a defektet, mert a pályának tisztának kell lennie, és a versenyző nem ütközött neki semminek, nem súrolta le a szalagkorlátot sem. Pláne, hogy még gyors köre sem volt előtte, amiben a gumi használódhatott volna.

Abu-Dzabiban persze nem újdonság a defekt, emlékeznek még Sebastian Vettel 2011-es, start utáni kiesésére?

A Pirelli valószínűleg már dolgozik az ügyön, az új gumik bemutatása mellett más feladatuk is akadt.

A sorrend az edzés felénél a következő volt: 1 Hamilton; 2 Rosberg; 3 Verstappen; 4 Ricciardo; 5 Raikkonen; 6 Perez; 7 Vettel; 8 Grosjean; 9 Bottas; 10 Massa.

Rosbergnek a végéig sem sikerült erősítenie, 374 ezreddel, elég sokkal lemaradt hamiltontól. Verstappen mögötte viszont még egy tized hátrányban sincs hozzá képest, és a negyedik Ricciardo is félmásodpercen belül van Hamiltonon. Mintha izgulna a német a nagy lehetőség előtt.

Vettel ötödik lett, másodpercen kívül, a Ferrarikkal így vélhetően nem kell komolyan számolni ezen a hétvégén sem. De a kettőkör kezdődő második edzés után többet fogunk sejteni.

A 2. edzés

Első nagyobb eseménye újra Kvjathoz fűződött, újra defektet kapott, újra a bal hátsó. csak ezúttal óriásit pördült is. És sikerült visszaevickélnie a boxba.

A másik furcsaság, hogy Hamiltonnak bő félóra után még nem volt gyors köre a második tréningen. 40 perc után viszont a legjobb idővel nyitott, századokkal előzte meg Rosberget.

Mint kiderült, az állás ezután már nem is változott az élen, Hamilton 79 ezred előnnyel zárta a napot Rosberg előtt. Vettel, Verstappen, Ricciardo és Raikkönen a további sorrend, biztató, hogy még a finnek is csak hat tized a hátránya, míg csapattársának majdnem három.

Rovatok