Index Vakbarát Hírportál

Hamilton egész jól viselte Vettel győzelmét

2017. március 26., vasárnap 00:00

Érdekes volt figyelni Lewis Hamilton reakcióját az Ausztrál Nagydíj után, pontosabban azt, hogyan gratulál majd a másfél év után újra futamot nyerő Sebastian Vettelnek. Hamilton harmadikként érkezett meg a szobába a már ünneplő Vettel és a 10. F1-dobogóját megszerző, ezért érthetően boldog Valtteri Bottas után.

A második helye ellenére meglepően vidáman, mosolyogva gratulált Vettelnek, aztán sem a dobogón, sem az interjúszobában, sem a külön interjún nem lehetett rajta látni a csalódottságot, többnyire maradt a mosoly, vidáman válaszolgatott a kérdésekre. Semmi olyan nem látszott rajta, mint amikor tavaly Rosberggel harcoltak, és néha szabályosan fagyos volt a levegő körülöttük.

Instagramján is azt írta, hogy összességében elégedett a hétvégével, ugyan a verseny nem úgy alakult, ahogy szerette volna, de örül a dobogónak. A stratégiát sem kritizálta, pedig a kerékcsere időpontja miatt ragadt be hosszabb időre Max Verstappen mögé, ekkor tudott elhúzni a végül győztes Vettel.

Tudta, hogy nem a csapattársától kapott ki, de főleg, hogy nem rajta ment el a győzelem,

ő mindent kiadott magából, egyszerűen ennyi volt a Mercedesben, a gumikban, a csapatban. Nagy kérdés persze, hogy a Ferrari lépett előre ekkorát a télen – azért Hamilton már Barcelonában is óvatosan nyilatkozott, és jelezte, hogy a Ferrari szerinte nagyon gyors, oda kell rájuk figyelni –, vagy csak a melbourne-i pálya fekszik jobban az olaszoknak.

Mindkettő válaszhoz egy kicsit közelebb kerülünk április 9-én, a Kínai Nagydíjon.

Rovatok