Index Vakbarát Hírportál

Verstappen: Nincs velünk az erő

2017. április 6., csütörtök 18:10

Elég csendesen telt a Kínai Nagydíj sajtótájékoztatója csütörtökön, bár négy sztár is meg volt hívva, egyik sem mondott különöset. Lewis Hamilton arról beszélt, hogy az új gumik az új autókon nem olyanok, mint voltak a tavalyi, hibrid tesztgépeken a gumitesztek idején. Sebastian Vettel azt mondta, még mindig a Mercedes a szezon favoritja, bár az első futamot ő nyerte, ne várják mindig ezt tőle. Kimi Raikkönen közölte, ha igényt tartanak a szolgálataira, szívesen marad 2018-ra is a Ferrarinál. A háromból egyik információ sem igazán meglepő.

Egyedül Max Verstappen nyújtott valami érdekesebbet, amikor csapata, a Red Bull Racing lemaradásáról beszélt. Ami meghökkentően nagynak tűnik, legalábbis az ő szájából.

Fejlesztenünk kell, de most ez van. Keményen dolgozunk, hogy mielőbb új alkatrészeket gyárthassunk, és közelebb kerüljünk a két topcsapathoz. Mögöttünk akkora a szakadék volt, hogy még egy kerékcsere belefért volna. Bízom benne, hogy a lemaradásunkat a következő futamokon másodpercen belülre tudjuk csökkenteni 

- idézte a hollandot a Crash.net.

Azaz jelenleg bő egy másodperccel vannak a Mercedes és a Ferrari mögött, ami hatalmas különbség. Ennek okait csak finoman érzékeltette, de a lúdas a szokásos: a gyenge motor.

Az autó egyensúlyán még lehet javítani, aztán várjuk a motorfejlesztéseket, több erőre van szükségünk.

A Renault még mindig nem elég erős, és a tesztek nehézségei után vissza kellett állniuk a tavalyi energia-visszanyerő rendszerre. Amit sem Kínában, sem egy héttel később, Bahreinben nem használhatnak újra. Cyril Abiteboul Renault-főnök úgy nyilatkozott, csak az Orosz GP-re tervezik visszatenni.

Az pedig végképp nem jó hír az erő szempontjából, hogy a fejlesztett Renault-motort csak a Kanadára tervezik behozni. Vagyis az orosz futam után még Barcelonában és Monacóban is az alapmotort kell használniuk. Ezt Chris Horner RBR-főnök árulta el, amikor azt fejtegette, végülis június közepéig nem látnak igazán nagy fejlesztést a Renault-tól.

Rovatok