Index Vakbarát Hírportál

Monacóra készültem a legjobban, de ez a serleg kéne otthonra

2017. április 26., szerda 16:08

Fernando Alonso Bahreinből Amerikába utazott, az Andretti Motorsport otthonában átesett az üléspróbán, beült egy Indycar-autóba, megnézte az alabamai futamot, majd Indianapolisban ismerkedett az Indy 500-győztesnek járó Borg Warner-trófeával, ami még nála is nagyobb.

Csodálatos ez a serleg, büszkén vinném haza, ha sikerülne megszereznem. Ez a nagy kellene!

- mondta Alonso, miután megnézegette a legalább 180 centi magas trófeát, aminek kicsinyített mását kapja meg a győztes

A spanyol elkezdte a felkészülést a május 28-i Indianapolis 500 futamra, amiért kihagyja a Monacói GP-t, ami ugyanaznap lesz.

Nem tagadja, esélyt szalaszt el így a Forma-1-ben, de az esély, ami Amerikában várja, sokkal nagyobb.

Nyilván Monacóra készültem egész évben, mert ott versenyképes lehet a kocsink. Hogy egybeesik az Indy 500-zal, rossz hír, de összességében sokkal többet nyerünk, mint vesztünk. Ha Monacóban az ötbe vagy a háromba kerülünk, az jó, élvezetes eredmény, de a lehetőség, hogy megnyerhetsz egy legendás versenyt, sokkal többet ér, mint bármilyen pozíció Monacóban. Nem az a lényeg, hogy nem indulok Monacóban, hanem hogy az Indy 500-on indulok. Különleges nap lesz a motorsportban, a McLaren-Honda Monacóban és Indianapolisban is versenyez.

Az amerikai McLaren-Hondát, ami az Andretti Autosport egyik gépe lesz, a tradicionális papajasárgára festik Alonsónak, a McLaren ezzel a színnel indult a hetvenes években a versenyen. És nyert is 1974-ben, Johnny Rutherforddal. A kétszeres F1-világbajnok is hasonló narancs autóval áll rajthoz.

A Forma-1-ben eközben Jenson Button fogja helyettesíteni Alonsót, aki szabadságáról tér vissza a monacói futamra, amit 2009-ben megnyert. Nem izgulja túl, az első szabadedzésen, csütörtökön fogja először vezetni az idei McLaren-Hondát, a napokban épp kutyás hegyitúrával készült.

Alonso szerint az angol a tökéletes ember a helyére, már ha ad a jussából.

Jensonnal beszélnem kell, bizonyos százalékkal jön nekem a monacói bevételeiből!

- viccelt Alonso.

De komolyan:

Jenson ismeri a csapatot, ismeri a kocsit. Kihozza a maximumot belőle. A pontszerzési esély reális, és ha valaki valóra tudja váltani, az Jenson.

Alonso május 3-án, még az indianapolisi edzések kezdete előtt próbálhatja ki az amerikai autóját. A futamot tavaly egy volt Forma-1-es pilóta nyerte, méghozzá újoncként. Az amerikai Alexander Rossi 2015-ben öt nagydíjon indult az F1-es Marussia csapattal, pontot nem szerzett.

Rovatok