Index Vakbarát Hírportál

Kubica a Hungaroringen teszteli az idei Renault-t

2017. július 11., kedd 10:54

Egészen meglepő információt közölt az Italiaracing Magazine legfrissebb, az Osztrák GP után kiadott nyomtatott számában, melyben arról írnak, hogy a Magyar Nagydíj utáni kollektív teszten megkapja a tesztlehetőséget Robert Kubica, és idei, 2017-es autóba ülteti a Renault.

Ez lényegében már főpróbának tekinthető, és szinte biztos, hogy élesben, egy futam előtt is megismételheti ezt, ha csak nem lesz totális kudarc az augusztus 1-2-i beülése. Minden azon múlik, milyen időket tud majd a két mostani Renault-pilóta, Nico Hülkenberg és Jolyon Palmer ellen, ez lesz a teszt elsődleges célja.

A bukásra viszont elég kicsi az esély, legalábbis az eddigi tesztek alapján, Valenciában remek időket futott a lengyel hatéves F1-kihagyás után a Lotus 2012-es kocsijával. Ugyanezt vezette aztán a goodwoodi autósport-fesztiválon, és ugyanebbe ülhet majd vissza július 12-én, szerdán a franciaországi Paul Ricard versenypályán.

A Reanult ezzel kapcsolatban már azt is elismerte, hogy egyértelműen azt vizsgálják majd, készen áll-e a Kubica a komolyabb terhelésre, és csak azt elemzik majd ki nála, hogy képes lenne-e éles helyzetben is helytállni.

Az, hogy lényegében ezelőtt már kiderült a hungaroringi teszt – már ha az olaszok információja valóban helytálló –, azt mutathatja, hogy a háttérben valójában már jóval előrébb járnak, mint amit mutatnak.

A Renault-nak majdnem egy hónapja lesz utána, hogy fontos döntést hozzon Kubicáról, aki akár már az augusztus 27-i Belga Nagydíjon, vagy egy héttel később, Monzában kaphat szabadedzést.

Rovatok