Index Vakbarát Hírportál

Nem sok pilóta tette volna meg, és tudta volna így megcsinálni

2017. július 30., vasárnap 16:33

Lewis Hamilton bő 20 kört kapott a Mercedestől a Magyar Nagydíjon, hogy jobb tempóját kihasználva esetleg megpróbálja megelőzni a Ferrarikat. A brit hamar fel is zárkózott Kimi Räikkönen mögé, de megelőzni nem tudta, hiába támadott hosszú körökön keresztül.

A Mercedes az 50. kör környékén kérte meg Valtteri Bottast, hogy engedje maga elé Hamiltont a Ferrari-előzés reményében. A finn a legvégére 4-5 másodperccel lemaradt Hamilton mögött, még az utolsó kör elején is így álltak, így kétséges volt, hogy Hamilton visszaadja-e, vagy egyáltalán vissza tudja-e adni a helyet a finnek, akire nagyon felért Max Verstappen.

Végül az utolsó kanyarban tökéletes manőverrel volt előzékeny Hamilton: pont úgy lassított a kanyarban, hogy Bottas még elférjen mellette, utána viszont egy jó kigyorsítással Verstappent már ne engedje el maga mellett.

Bottas a célvonal után meg is köszönte Hamiltonnak a gesztust, utólag elárulta, hogy kicsit félt is tőle, hogy nem kapja vissza a harmadik helyet, de végül így maradt.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is azt emelte ki, hogy fontos pillanat volt a csapatnak ez, mert Bottas is versenyben van még a vb-címért, nem lett volna igazságos Hamiltont előnyhöz juttatni.

Rovatok