Index Vakbarát Hírportál

Kétszer akart megölni a csapattársam

2017. augusztus 28., hétfő 17:55

A Force India lett az év legproblémásabb csapata, aminek pilótái Spában újra összeütköztek, ráadásul kétszer is. A rajt után Sergio Pérez a falra kente Esteban Ocont, hihetetlen, hogy egyik kocsi sem sérült meg.

Aztán 11 körrel a vége előtt újra Ocon próbálta előzni a csapattársát, aki majdnem ugyanott megint beszorította. Másodszorra nem úszták meg, Ocon első szárnya letört, Pérez jobb hátsó gumija defektes lett. Ő be sem tudta fejezni, Ocon viszont az érkező biztonsági kocsi miatt büntetlenül cseréltethetett szárnyat a boxban, és 9. lett.

Aztán kitwittelte, hogy "Pérez meg akart ölni engem, kétszer".

Sajnálom, hogy így gondolja, én nem fogok hülyeségeket kommentelni

- válaszolt szintén twitteren Pérez.

Ocon hétfőn erre már pozitívan reagált, azt írta, a pillanat hevében nyilatkozott, és továbblépnek a történtek után.

Ami azért nem lesz olyan egyszerű, mert megszólalt Ottmar Szafnauer csapatvezető is, azzal fenyegette meg őket, hogy ha még egyszer hasonló történik, a vétkest eltiltják egy futamról.

Mondjuk ez eléggé elképzelhetetlen: Pérez annyi szponzorpénzt visz a csapathoz, hogy vele csak igen drágán tehetnék meg ezt. Ha pedig az egyikkel nem lehet, akkor a másikkal sem tennék meg, legalábbis mi ezt tapasztaltuk, amikor Szafnauerrel épp a pilótahelyzetükről beszélgettünk a Hungaroringen.

A Force India versenyzőbarát csapat, más istálló már a bakui ütközésük után letiltotta volna őket arról, hogy egymást előzzék, ám Szafnauerék álláspontja, hogy a versenyzőknek versenyezniük kell, így nem folyamodtak drasztikus lépéshez.

Meglátjuk, mi lesz a hétvégén Monzában.

Rovatok