Index Vakbarát Hírportál

Megvan az F1 első pilótakölcsöne

2017. szeptember 15., péntek 13:26

Közleménycunami zúdult a Forma-1-re a két szingapúri szabadedzés között:

Minden 2018-tól érvényes, és már rég lehetett tudni az összeset, ami új, az Sainz kölcsöne. Vagyis hogy csak a 2018-as szezonra ül át a Toro Rossóból a Renault-ba, egy év múlva megnézik, mi a helyzet, és ha úgy alakul, visszatérhet a Toro Rossóhoz, vagy akár az anyacsapat Red Bull Racinghez.

Nagyon szokatlan a Forma-1-ben, hogy valakit kölcsönadjanak, főleg, hogy nem pár futamra, hanem egy teljes szezonra teszik. És előrevetíti, amit a napokban írtunk a jövő évi pilótamozgásokról, azaz tényleg elszabauldhat a pokol. A Red Bullnál reális, hogy 2018 végén elveszíti jelenlegi pilótái közül Max Verstappent vagy Daniel Ricciardót vagy mindkettőt, és akkor szüksége lehet Sainzra.

Egy csavar lehet már idén is: előfordulhat, hogy Sainz már a következő, malajziai versenytől átül a Renault-ba, Jolyon Palmer helyére. Minden 2018-tól érvényes, mint fentebb írtuk, de a Renault-főnök Cyril Abiteboulnak van egy ilyen megjegyzése a közleményükben:

Meg kell köszönnünk a munkát Jolyonnak, amit az elmúlt két idényben végzett. Elkötelezett pilóta, a legjobbakat kívánjuk neki a további karrierjében.

Hét futam van még hátra a szezonból, az efféle búcsúzkodás kissé korainak tűnik, ne lepődjünk meg, ha két hét múlva újabb közlemények érkeznek a Renault-tól és az STR-től Sainzzal kapcsolatban.

Ha tényleg átülne már most, a Red Bull egyik növendéke, a 2016-os GP2-bajnok, Pierre Gasly vehetné át a helyét a Toro Rossónál.

Rovatok