Index Vakbarát Hírportál

A Williams már viszi is Kubicát tesztelni

2017. szeptember 17., vasárnap 13:05

Zajlanak az események az augusztusban a Renault-nál élesben tesztelő, hat év kihagyás után F1-visszatérésén dolgozó Robert Kubica körül, ugyanis azok után, hogy a Renault megállapodott a két 2018-as pilótájával (Carlos Sainzot kapták kölcsön Nico Hülkenberg mellé), és így a lengyel kiszorult a francia csapatnál a versenyből, egyből új lehetőségek után nézett.

Először is felbontotta nyárra kötött szerződését a Renault-val, majd a címvédő, már visszavonult F1-világbajnok Nico Rosberget választotta ügynökéül. A szervezkedés viszont itt nem állt meg, állítólag a Williams olyan komolyan érdeklődik a lengyel iránt, hogy privát tesztre hívták – még az október 8-i, szuzukai futam előtt, valószínűleg Interlagosban vezethet majd egy 2014-es Williamst, a csapat fiatal pilótájával, Lance Stroll-lal együtt.

A 18 éves kanadainak egyébként nem ez lesz az első privát tesztje a szezon közben, korábban már Austinban, a Nürburgringen és Szuzukában is egynapos – méregdrága – teszten gyakorolt.

A Williams pilótáira a csapat főszponzorának, a Martininek is rá kell bólintania, de alighanem Rosberg szerepvállalása erősítheti a lengyel esélyeit. Egyrészt Rosberg 2006-09 között a Williamsnél versenyzett, másrészt Kubica szerződtetése esetén a német világbajnok is a csapat, illetve az italcég arca lehet.

Rovatok