Index Vakbarát Hírportál

Ricciardo már a piacon van

2017. október 5., csütörtök 10:51

Írtunk már róla, hogy egy év múlva egészen kivételes pilótavándorlás körvonalazódik a Forma-1-ben, erre céloz most Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója is.

Verstappennek hosszabb a szerződése, de Ricciardo máris a piacon van. Alternatívák után kell néznünk. Nem fog minket felkészületlenül érni semmi

- nyilatkozta az Auto, Motor und Sportnak.

Max Verstappen megállapodása 2019-ben fut ki, Daniel Ricciardóé jövőre, az ausztrál már pedzegette, hogy ha a következő Red Bull-kocsi sem lesz jobb, körülnéz.

2014-ben három, 2015-ben nulla, 2016-ban egy, idén eddig szintén egy versenyt nyert a csapattal, a vébére esélye sosem volt, ennél többre vágyik.

Lesz is ajánlata bőven, nézzük csak meg, kinek mikor jár le a szerződése a topcsapatoknál:

És akkor ott van még Fernando Alonso, aki alig két hónap múlva végez a McLarennél, és ugyan szinte biztosan hosszabbít, ám elég sanszos, hogy csak 1+1 évre. Ő is ismeri a fenti dátumokat, nem akar bonyodalmat, ha egy év múlva mégis lépne a McLarentől.

A Red Bull is válogathat Ricciardo helyére. A legkézenfekvőbb jelölt Carlos Sainz Jr., aki az övék, jelenleg a fiókcsapat Toro Rossónál versenyez. 2018-ra kölcsönadják a Renault-nak, de azév végén visszahívhatják.

Rovatok