Index Vakbarát Hírportál

Adelaide éjjel, Benettonnal

2017. október 18., szerda 09:39

Adelaide neve sok F1-rajongónak ismerős, ennek a dél-ausztráliai városnak az utcáin rendezték az Ausztrál Nagydíjat 1985 és 1995 között.

Sok klasszikus futam volt itt, itt dőlt el az 1986-os világbajnokság Nigel Mansell felejthetetlen defektjével Alain Prost javára, és itt történt a leghíresebb Schumacher-Hill-ütközés is 1994-ben, amin szintén vb múlt.

1996 óta Melbourne-é az Ausztrál GP, de Adelaide megtartott egy motorshow-t, amit decemberben rendeznek, és aminek klassz kis promóvideót forgattak a város utcáin.

Az éjszakába kivittek egy 1986-os Benetton-BMW-t, egy Footwork- és egy Arrows-kocsit a 90-es évekből, ment velük Troy Bayliss Superbike-világbajnok és MotoGP-futamgyőztes egy klasszikus 996-os Ducatival és egy ausztrál Holden túraautó.

A forgatás rém egyszerűnek tűnhet, éjszaka a gyér forgalomban rendőri biztosítással kimentek, és felvették. Csakhogy a rendező elmesélte, nem ment minden simán:

A végeredmény így is pazarul sikerült, a gépek szenzációsan festettek az éjszakai fények között, a hangjuk pedig felverte a várost.

Az Adelaide Motorsport Festival - ezekhez hasonló autókkal és motorokkal - december 7. és 10. között lesz, aki teheti, ne hagyja ki.

Rovatok