Index Vakbarát Hírportál

Akkor most meg kellett büntetni Verstappent, vagy nem?

2017. október 24., kedd 15:17

Nagyon dühös volt Max Verstappen, amikor vasárnap, közvetlenül a leintés után 5 másodperces büntetést kapott, mert a felügyelők szerint négy kerékkel lement a pályáról, amikor az utolsó körben megelőzte Kimi Räikkönent.

Nem értette, miért büntették, ebben mellé állt csapata, a Red Bull Racing, de még az egyik Mercedes-főnök, Niki Lauda is, nem beszélve a sajtó nagy részéről.

Verstappen konkrét példát is hozott a futamról, amikor nem büntették Valtteri Bottast, akit korábban, nagy csatában előzött meg a holland.

Ugyanez volt Valtteri Bottas ellen is, amikor meg akartam előzni, a pályán kívülről jött vissza elém, világos, hogy ezzel előnyt szerzett, mégsem történt semmit.

Bottas valóban lement a pályáról, vissza is jött Verstappen mellé, elé is, de akadt két nagy különbség:

Fontos tisztázni, mit jelent az, hogy lement a pályáról:

egyik kereke sem csípi a fehér záróvonalat, azt, ami a kerékvetők előtt, az aszfalt szélén van felfestve.

(Ugyanis Austinban volt még egy fehér vonal, a kerékvető másik oldalán is, teljesen feleslegesen, az ugyanis semmit nem számít.)

Ezek után nézzük meg a Verstappen vs. Bottas-csatát:

Aztán nézzük meg minden szögből a Verstappen vs. Räikkönen előzést:

Jól látszik a különbség.

Az egész Verstappen-ügyet Pat Symonds, a Renault és a Williams korábbi technikai főnöke foglalta össze, aki tavaly év végén ment nyugdíjba a Forma-1-ből, most a SkySportsnak szakért.

"Nagyon nagyon sajnálom Maxet, fantasztikusan vezetett, remek manővert mutatott be. Ő a Forma-1 legnagyobb reménysége, kiváló autóversenyző, lelkesítő minden drukker számára.

Átérzem a baját, de lement a pályáról.

Rovatok