Index Vakbarát Hírportál

Schumacher küzdelme folytatódik

2017. december 5., kedd 15:01

Hétfőn Párizsban az FIA megalapította a Forma-1 Hírességek Csarnokát, és azonnal beiktatta a sorozat eddigi 33 világbajnokát. Ott volt az összes élő világbajnok, kivétel a címvédő, Lewis Hamilton és Michael Schumacher, aki síbalesetének következményei miatt nem tudott elmenni. Őt menedzsere, Sabine Kehm képviselte.

Az FIA-elnök Jean Todt beszédében külön fejezetet szentelt az egyetlen hétszeres világbajnoknak. Elmesélte, a legenda mindig kételkedett a képességeiben, Todt szerint annyira, hogy 2000-es, első ferraris világbajnoksága után, a 2001-es idény előtt privát tesztet kért az akkori Ferrari-csapatfőnöktől, azaz tőle, hogy megbizonyosodjon, formában maradt-e.

Aztán Schumacher jelenlegi napjairól is szólt pár szót.

Mindannyiunknak hiányzik Michael. A küzdelme folytatódik tovább. Örülök, hogy Sabine itt van. Szerettem volna, ha eljön a fia, de ő épp tesztel, Corinna, a felesége pedig Amerikában van. Michael továbbra is küzd a gyógyulásért. Különleges ember, különlegesen fontos a motorsportnak és nekem is, a barátom.

Kehm arról beszélt, biztos benne, hogy Schumacher szeretett volna elmenni Párizsba, és megtisztelve érzi magát, hogy a legnagyobb bajnokok közé került a Hall of Fame-be.

Rovatok