Index Vakbarát Hírportál

Dobták a gridgörlöket a Forma-1-ből

2018. január 31., szerda 15:03

Már idén sem lesznek a Forma-1-es nagydíjhétvégéken esernyő vagy táblatartó nők a futamok előtt a rajtelőkészületeknél, a betétfutamoknál sem - közölte szerda délután az F1 hivatalos weboldala

A Formula1.com-on Sean Bratches, a sorozatot birtokló és irányító Liberty Media egyik vezetője, az F1 gazdasági főnöke indokolta a döntést.

Bár a gridgörlök hozzánőttek az F1-nagydíjakhoz az elmúlt évtizedekben, úgy érezzük, ez a szokás nem illik össze brendünk értékeivel és szembe megy a modern társadalmi normákkal. Nem hisszük, hogy ez a gyakorlat megfelelő vagy lényeges a Forma-1 és rajongói számára, legyenek azok idősek vagy fiatalok, szerte a világban.

Múlt év végén merült fel, hogy dobják a vagy 60 éves szokást, és meglehetősen gyorsan döntöttek is róla. A pilóták és a drukkerek is kifejezték véleményüket az ügyben, az biztos, hogy nekik bizony hiányozni fognak a gridgörlök.

Kellenének a gridgörlök?

  • 8360
    Igen
  • 1764
    Nem

Más hossztesszfeladatoknál, például a díjátadáskor is alkalmazták a modelleket, nem tudni egyelőre, hogy velük mi lesz, de valószínűleg ezeket a feladatokat is mások fogják ellátni a jövőben.

Rovatok