Index Vakbarát Hírportál

Rajtbüntetést kapott a címvédő Lewis Hamilton

2018. április 7., szombat 09:47

Váltót fognak cserélni Lewis Hamilton autójában, ami öthelyes büntetést jelent számára vasárnap. Az Autosport.com szerint az Ausztrál Nagydíjon történt a sérülés, szivárgás lépett fel a hidraulikában, és már az is szerencse volt, hogy a világbajnoki címvédő egyáltalán célba tudott érni.

A váltót nem sikerült a Bahreini Nagydíjig megjavítani, és mivel az elemnek hat versenyt ki kell bírnia a szabályok szerint, így ez öthelyes rajtbüntetést jelent a négyszeres világbajnoknak. Rajta kívül egyébként a csapattársa, Valtteri Bottas autójában is kicserélték a váltót. Ő azonban nem kapott rajtbüntetést, mivel az előző futamon már volt egy büntetett váltócseréje, így ezen a hétvégén szankciók nélkül lehet cserélni a sérült elemet.

Ez így eddig nem a Mercedes hétvégéje. Hamilton rajtbüntetése miatt az Ausztrál Nagydíjat is megnyerő ferraris Sebastian Vettelnek minden esélye megvan arra, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyerje a Bahreini Nagydíjat.

Bahreini Nagydíj szombati szabadedzése 14.00-kor, az időmérő pedig 17.00-kor kezdődik, a mezőny vasárnap 17.10-kor fog elrajtolni.

Rovatok