Index Vakbarát Hírportál

Nem akarta égetni Alonsót a legjobb hondás

2018. április 13., péntek 08:50

A Honda legjobb eredményét szállította a japánok 2015-ös F1-es visszatérése óta bahreini negyedik pozícióval a fiatal Toro Rosso-Honda pilóta, Pierre Gasly. A 22 éves nagyon nagyot ment, majd miután leintették, megköszönte a Honda erőfeszítéseit.

"Hihetetlen! Most már képesek vagyunk küzdeni."

Egyszerű köszönetnyilvánításnak, lelkesítésnek tűnik, csakhogy korábban ugyanezt mondta Fernando Alonso is, miután három hondás szezon után idén Renault-motort kapott a McLarenjébe.

Now we can fight

Fel is tűnt ez sokaknak, és a hétvégi Kínai GP sajtótájékoztatóján egy újságíró rákérdezett.

Csak egy kis vicc volt, ennyi. Úgy gondoltam, el kell ismernem a Honda teljesítményét. Három kemény évük volt a McLarennel, hogy velünk már a második futamukon negyedikek lettek, bámulatos. Hálás vagyok a kemény munkájukért, így akartam nekik megadni a kreditet

- felelt a francia.

És nem tagadta, valóban nem volt véletlen a kiemelt frázis.

Kaptam pár kemény üzenetet spanyol drukkerektől, meglehetősen őrült kommenteket. De óriási tisztelője vagyok Fernandónak. Minden idők egyik legjobb pilótája, az egyik példaképem. Nem személyeskedésnek szántam, hanem a Hondának, mert megérdemlik.


Gasly csak múlt ősz óta van a Forma-1-ben, a Toro Rosso a kirúgott Danyiil Kvjat helyére hozta. Mindössze hét futamon indult eddig, a bahreini az első pontszerzése. És hondásként máris überelte Alonso legjobb eredményét, a kétszeres bajnoknak pár ötödik hely jött össze három év alatt.

Gasly szerepe egyre fontosabb lesz a japánoknak és az anyaistálló Red Bullnak is, ugyanis a topcsapat fontolgatja, hogy jövőre Hondára cseréli jelenlegi Renault-motorjait.

Rovatok