Index Vakbarát Hírportál

Sokba kerül Ricciardónak a monacói siker

2018. június 5., kedd 09:37

Monacóban megúszta a kiesést, sőt, győzött Daniel Ricciardo, ennek ára viszont, hogy a hétvégén Kanadában rajtbüntetést kap - árulta el Adrian Newey Red Bull-guru az Autosportnak.

Ricciardo Monacóban a futam kétharmadában az MGU-K, vagyis az egyik energia-visszatöltő rendszer nélkül kényszerült menni, jóval kevesebb lóerőből kellett gazdálkodnia, de a motoregység kibírta a versenyt. Cserélni kell viszont a hibás részegységet, ami legalább 10 rajthelybe kerül az ausztrálnak.

Newey azt mondta, pontosan még nem tudják, hány hely jár majd a versenyzőjének, mert a Renault-tól még nem nem kaptak információt arról, mi a helyzet az akkumulátorral, károsodott-e vagy menthető. Ha nem, az újabb pozíciókat jelenthet.

Montrealban Ricciardo a monacóihoz hasonló hibával teljesen esélytelen lenne, a hosszú egyenesekben minden egyes lóerő számítani fog, és a Gilles Villeneuve pályán előzni is lehet.

A 10 rajthellyel Ricciardónak szintén nem lesz sansza győzni, hacsak nem jön váratlan biztonsági autós szakasz, amiből olyan jól tudna kijönni, mint Kínában, ahol végül a teljes élmezőnyt megelőzgetve nyert.

Rovatok