Index Vakbarát Hírportál

Hamilton 44 ezreddel lopta el a pole-t Vetteltől

2018. július 7., szombat 16:34

Lewis Hamilton hazai pályán hatodszor szerezte meg a pole pozíciót, ő indulhat az első helyről vasárnap a Brit GP-n.

Gyönyörű időben futották az időmérőt, ami a két Williams kicsúszásával indult: Lance Stroll be is fejezte a kavicságyban, piros zászlóval megszakították a körözést úgy öt percre. Szergej Szirotkin közvetlenül utána szintén lement a sóderbe, de ő vissza tudott jönni.

Az első két harmad nagy meglepetést nem hozott, talán csak anynit, hogy a másodikban elbúcsúzott Fernando Alonso, továbbment viszont Charles Leclerc - tizedikként -, bár az utóbbi időben már egyik sem túl váratlan.

A döntő harmad végre izgalmas volt. Az első köröknél Hamilton átvette az első helyet, de Vettel 57 ezredet rá tudott verni, így percekkel a vége előtt még ő vezetett. Még egy-egy körre kijöttek a menők, és Hamilton vissza tudott vágni, 44 ezreddel visszavette a pole-t a ferraristól.

Vettel utána már nem tudott válaszolni, mögöttük Kimi Räikkönen viszont javított, 98 ezredre jött fel Hamiltonra, Vettel mögé.

Hamilton, Vettel, Räikkönen, Bottas, Verstappen, Ricciardo sorrend alakult ki a végére, Magnussen, Grosjean, Leclerc, Ocon zárta a tizet. Utóbbi négy pilóta eredménye is kiváló.

Hamilton 76-odszor indulhat a pole-ból, zsinórban negyedszer Silverstone-ban, de vasárnap tudása legjavára lesz szükség, hogy legyőzze a Ferrarikat. Olyan hiba, mint az ausztriai, újra nem fog beleférni. A futam 15 óra 10 perckor kezdődik.

(Borítókép: Matthew Childs / Reuters)

Rovatok