Index Vakbarát Hírportál

Hamilton: Áldás lett nekünk az eső

2018. július 28., szombat 17:33

Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíj esős időmérőjét. Sem ő, sem a második helyen végzett Bottas nem számított ilyen jó helyezésre, Kimi Räikönnen pedig egy Haas miatt nem tudott javítani, és ezt szóvá is tette.

Hamilton érthetően örült az első helynek, szerinte egyértelműen a Ferrarik a leggyorsabbak a hétvégén, ők pedig csak próbáltak olyan közel kerülni, amennyire lehetett.

Majd jött az eső, onnantól pedig egyenlő volt a küzdelem. Nagyon trükkös volt vezetni, olyan, mintha balettoznál. Egy érzelmi hullámvasút volt, mindent ki kellett magamból hozni ezért az eredményért

– nyilatkozta Hamilton.

A csapattársa is elégedett volt, bár ő az elején azt hitte, hogy megszerezte a pole-t (ami részben igaz is, amikor áthajtott a célegyenesen, még övé volt a leggyorsabb idő). Bottas szerint szabad a verseny, amit már nagyon vár, bár a Német Nagydíjon a Mercedes megmutatta, hogy minden nehézség nélkül kész beállítani a finnt Hamilton mögé.

A Ferrarinál most Kimi Räikkönen volt a gyorsabb, 0,024 másodperccel verte meg Vettelt. Mégsem elégedett, szerinte kényelmesen megszerezhette volna a pole-pozíciót, ha nem ragad be egy Haas mögé. 

A  holnap egy új nap, próbálkozni fogunk

– zárta a finn pilóta.

Sebastian Vettel pedig nem tűnt különösebben frusztráltnak a negyedik hely miatt, szerinte egyszerűen nem voltak elég magabiztosak ilyen körülmények között, de ezen majd tudnak javítani a versenyen. 

Még mindig nyerhetünk. Nem lesz könnyű, de mindennel azon leszünk, hogy sikerüljön.

(Borítókép: Esőfelhők Valtteri Bottas a Mercedes finn versenyzője felett a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án. Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok