Index Vakbarát Hírportál

Hamiltonnak nem elég a 6-5-ös Merci-előny az időmérőkön

2018. augusztus 2., csütörtök 11:38

A világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton megjelölte, miben vár komoly fejlődést a Mercedesnél a nyári szünet utánra, hogy megőrizhessék előnyüket a Ferrarival szemben. A négyszeres világbajnok szerint az időmérős teljesítményüket kell javítani, hiába vezetnek összességében 6-5-re a Ferrarival szemben (egy időmérőt a Red Bull nyert a szezon eddigi 12 futamából), inkább a versenytempó számít a Mercedes előnyének, de ha nem ők vannak előrébb a rajtrácson az indulásnál, nem biztos, hogy sikeresek tudnak lenni.

A Magyar Nagydíj kapcsán is azt mondta, hogy ha nem esett volna az időmérő második kétharmadában, szinte biztos, hogy a Ferrarié lett volna a kvalifikáció, és onnan a futam is.

Most azon kell dolgoznunk, hogy javuljunk az időmérőkön. 12 futamon hat pole-unk volt, ami jó, de lehetne jobb is. Itt kell elkapnunk a Ferrarit, mert a futamon tudjuk hozni, amit kell

értékelt az angol.

Hamilton a legutóbbi három futamból kettőt megnyert, egyen pedig második lett, így 24 ponttal vezet Sebastian Vettel előtt, és összességében nagyon jól járt, hiszen Vettel akár tripla győzelemmel is mehetett volna a nyári szünetbe – a silverstone-i győzelme után Hockenheimben az élről esett ki, a Hungaroringen pedig az esős időmérő miatt nem lett meg a győzelem.

A pole-jaival egyébként Hamilton bánt jobban, az eddigi öt első rajtkockás futamából hármat megnyert, kettőn pedig második lett, míg Vettel ugyanúgy öt pole-ból kétszer tudott csak nyerni, egyszer negyedik, egyedszer nyolcadik lett, egyszer pedig kiesett.

Rovatok