Index Vakbarát Hírportál

Kimi újra viccel nyitotta a hétvégét

2018. augusztus 30., csütörtök 17:14

Az F1 a szokásoknak megfelelően a pilóták sajtótájékoztatójával nyitotta a monzai GP-hétvégét is, jelen volt többek között a két ferraris, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen.

A finnt először jövő évi szerződéséről kérdezték, mikor tudjuk meg, folytatja-e a Ferrarinál jövőre. Már ez a válasz sem volt rossz.

Valamikor (kiderül), ez biztos. Ahogy én megtanultam, valamire itt számíthatnak

- utalt rá, hogy a Ferrari hagyományosan az Olasz Nagydíjon szokta bejelenteni következő évi pilótakettősét.

De egy későbbi válasza volt a beszélgetés fénypontja. Dieter Rencken, az egyik legismertebb F1-újságíró arra volt kíváncsi, miután Räikkönen most megjelent önéletrajzát olvasta, hogy miért írt annyira nyíltan bizonyos dolgokról, miközben ő egy elég zárkózott egyéniség.

"Biztosan rosszul fordítottak valamit"

- csapta le a finn.

Azért kiegészítette, egyrészt vannak dolgok, amelyek a közhiedelemben máshogy élnek, mint történtek, másrészt olyanok is, amelyeket ő nem gondol titoknak, ezért nyílt meg.

A Racingline.hu kérdésére, hogy a mezőny legidősebb versenyzőjeként meddig gondolja, hogy folytatni tudja, azt felelte,

nem érzem úgy, hogy nagyon más lenne, mint 10 évvel ezelőtt, de lehet hogy egyszer úgy ébredek fel, hogy már nem akarok gyorsan menni.

Arról még a tájékoztató elején megerősített mindenkit, hogy jövőre is akar versenyezni, mert "azt szereti, míg a körítést nem, de az is része a műsornak".

Räikkönen októberben lesz 39 éves.

Rovatok