Index Vakbarát Hírportál

Todt: Az idejét vesztegeti, aki az F1 halálát látja a Forma-E-ben

2018. szeptember 9., vasárnap 09:38

Nagyon únja már Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, hogy folyamatosan összehasonlítgatják a szervezet két sorozatát, a Forma-1-et és az elektromos Forma-E-t, a kettőnek ugyanis nem sok köze van egymáshoz, mert nem egymással versengenek.

Todt leszögezte, hogy a Forma-1-ből sosem lesz teljesen elektromos széria, úgyhogy nincs is miről beszélni, leginkább azért, mert a Forma-E sokkal lassabb a királykategóriánál, ezért is viszik városba a futamokat, és nem mondjuk Monzába, mert ott nagyon látszana, mennyire elmaradnak az FE-kocsik végsebességben például a Forma-1-től.

Todt szavai mellé azért érdemes odatenni azt is, hogy a Forma-E-nek kizárólagos joga van a teljesen elektromos versenyszabályzatra 2039-ig, illetve, hogy négy év alatt rengeteget fejlődött a kocsik technikája, tehát a következő 10-20 évben könnyen lehet, hogy végsebességben is befogják a benzinmotoros autókat.

Az FIA-elnök persze nem becsmérlően beszélt az FE-ről, fontos sorozat az is, de még gyerekcipőben jár, még ha rohamos tempóban fejlődik is.

Rovatok