Index Vakbarát Hírportál

A világ szégyene, ha ez a srác kimarad az F1-ből

2018. szeptember 12., szerda 10:45

Esteban Ocon a jövőre már ferraris Charles Leclerc és a 2019-ben már Red Bull-pilóta Pierre Gasly mellett a Forma-1 jelenlegi legnagyobb tehetsége. Nem véletlenül kötötte magához a Mercedes évekkel ezelőtt, csakhogy most nem tudja hovatenni. A Merci gyári csapata betelt Hamiltonnal és Bottasszal, fiókcsapatuk nincs, mint a Red Bullnak vagy a Ferrarinak.

A jövő héten 22 éves franciát vitte volna a McLaren, a Toro Rosso és a Renault is, ha nem lenne hosszabb távon a Mercedesé, de így fennáll a veszélye, hogy nem talál ülést a Forma-1-ben 2019-re.

Jelenlegi csapatánál, a Force Indiánál húzóember volt tavaly és idén is, a Belga GP-n a 3. pozícióba kvalifikált, nagyon elégedettek vele, csakhogy az istálló új tulajdonoshoz került, aki a fiát, Lance Strollt ültetné a helyére. A másik kocsiban meg meghagyná Sergio Perezt, aki több tíz millió dollár szponzorpénzt fizet a lehetőségért. Oconnak nincs pénze, sosem volt, csak tehetsége.

"A Forma-1 teljes szégyene lenne, ha egy ekkora tehetséget elvesztenénk"

- mondta ki a lényeget Gerhard Berger, a német túrakocsi-bajnokság (DTM) főnöke, amikor az autosportosok azt tudakolták, Ocon kaphat-e helyet az ő sorozatában, ha az F1-ből kiesik.

Berger hallani sem akar erről, bár Mercedes-növendékként Ocon korábban ment pár versenyt náluk.

Nem akarom nálunk látni Ocont, mert az azt jelenti, hogy nincs az F1-ben. A másik irányba kell mozogniuk a pilótáknak. Az F1-be akarjuk delegálni a versenyzőinket, mert elég jók ehhez.

Oconnak egy esély mutatkozik, a Williams, ami Mercedes-motorokkal megy, és aminek korábbi résztulajdonosa Toto Wolff, a gyári Mercedes csapat főnöke. Csakhogy a Williams jövőre elveszíti főszponzorát, a Martinit, illetve Lance Strollt, aki a költségvetésük másik felét adta, és mivel eredménye nincs, a lehető legpénzesebb pilótákat akarja behúzni, hogy anyagi gondjai megoldódjanak.



Ocon a kilátástalan helyzet ellenére a lehető legpozitívabb üzenetet posztolta kedden a Twitterre:

"Voltunk már kemény helyzetben régebben is, de mindig átvészeltük azokat, sosem volt egyszerű a karrierem. Megígérhetem, hogy nem adom fel. Motivált vagyok, a régebbi ellenfeleim topkocsikban vannak, ez csak még éhesebbé tesz.

Az F1-ről álmodok, az F1-ért edzek, az F1-et eszem, az F1-gyel játszom, az F1-re gondolok.


Versenyzésre születtem, az egyetlen célom, hogy bajnok legyek, és mindig is ez lesz."


Rovatok