Index Vakbarát Hírportál

Hogy lehet ezt elviselni? Pár sörrel

2018. október 1., hétfő 12:49

Nem bonyolította túl a Mercedes-főnök Toto Wolff a győzelem kérdését a vasárnapi Orosz GP-n, egyértelműen utasította Valtteri Bottast, hogy engedje át csapattársának, Lewis Hamiltonnak az első helyet.

Ésszerű volt, Sebastian Vettelt mindkét kocsija verte, így a ferraris csak harmadik lett, és újabb 10 pontot veszített Hamilton ellen a vb-csatában. Ha az angol marad második, Vettel csak 3 pontot bukott volna. A címvédő már 50 ponttal vezeti a bajnokságot.

Hamilton a célban igyekezett mindenkinek elmondani, nem ő akarta a cserét, elsőként Bottasszal közölte ezt, amint kiszálltak a kocsiból, majd lenyilatkozta a tévében is.

Csapatdöntés volt, Valtterinek is megmondtam, nem én akartam. A csapat így látta jónak, de elég kényelmetlen ilyen helyzetben lenni. Szóltak, hogy Valtteri el fog engedni

- magyarázta Hamilton.


Bottas megértőnek mutatkozott mikor megkérdezték, fel volt-e készülve erre a koreográfiára:

"Persze, nyilván számítottam rá, Lewis a vb-ért harcol, én meg nem".

Wolff sem ragozta túl a dolgot, mikor azt mondta,

inkább vagyok a gonosz főnök most, mint az idióta a szezon végén.

Kimi Räikkönen a Ferrarinál került a Bottaséhoz hasonló helyzetbe az utóbbi években, így az ő véleményére is kíváncsiak voltak.

"Nem ideális, de ez van. Ilyen az élet. Sokat nem tehetsz" - felelte realistán. Arra a kérdésre, hogy egy pilóta hogy motiválhatja magát, illetve dolgozhatja fel az ilyesmit, a legkézenfekvőbb megoldást javasolta a másik finnek:

"Nem is tudom. Talán pár sörrel."

Rovatok