Index Vakbarát Hírportál

Saját glóriája vágta fejbe a Toro Rossó-s Hartley-t

2018. október 20., szombat 21:03

A két esős pénteki szabadedzés után szombaton már végre szárazon gyakorolhatott az F1-mezőny Austinban, az Amerikai Nagydíj időmérője előtt, így viszont egy órába kellett mindent belesűríteni, ami pénteken kimaradt:

Éppen ezért elég vegyes taktikát láttunk a csapatoktól, a többség az edzés végére váltott a gyorsabb, ultralágy gumira, így ekkor kezdtek el javulni az eredmények, és kezdett kuszálódni a sorrend.

A Ferrari viszonylag korán az élre ugrott, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is az ultralágy gumikon futotta legjobbját, a két Ferrari között csak 46 ezredmásodperc volt, mögöttük viszont nagyobb szakadék után, 7 tizedes különbséggel jött sokáig a két Mercedes, de ők forgalom, illetve elrontott körök miatt nem hozták ki magukból a legjobbat. Az edzés legvégén Lewis Hamilton ment még egy erősebb kört, 73 ezredre felérve Vettel mögé, Valtteri Bottas viszont nem érezte szükségét, hogy külön odategye magát a leggyorsabb keveréken.

Az edzés legneccesebb pillanata az volt, amikor Brendon Hartley Toro Rossójáról menet közben vált le a glóriára szerelt egyik szárnydarab – ez sisakon is találta az új-zélandit, de a mögötte haladó Haas már megúszta a ütközést. Hartley később meg is pördült, azt a kocsi károsodása nélkül megúszta.

Az időmérő rendhagyó módon magyar idő szerint 23.00-kor indul.

Az Amerikai GP harmadik szabadedzésének végeredménye

Rovatok