Index Vakbarát Hírportál

Hamilton: Alonso azt hitte, ő irányítja a pilótapiacot

2018. november 1., csütörtök 21:33

Fernando Alonso a Forma-1 talán legjobb kvalitású versenyzője, ennek ellenére 2006 óta nem nyert világbajnokságot, az elmúlt négy évben pedig a futamgyőzelemre sem volt semmi esélye. Az immár ötszörös bajnok Lewis Hamilton szerint azonban ez nem a balszerencse műve és nem sajnálja, hogy Alonsónak nem volt jó autója.

Egy fenomenális versenyző, a képességei alapján kettőnél több világbajnoki címet is szerezhetett volna, de nem arról van szó, hogy nem volt erre lehetősége. Azt hitte, ő irányítja a pilótapiacot, pedig 2014-ben ott volt Seb [Vettel] és én is. Amikor feladta a pozícióját a Ferrarinál, Vettel egyből lecsapott rá és akkor már nem volt visszaút. 

– mondta Hamilton az Auto Motor und Sportnak.

Alonso a 2014-es szezon közepén döntött úgy, hogy távozik a Ferraritól a 2016-ig érvényes szerződése ellenére. A dolog nyílt titok volt, azonban az olasz csapatnak esze ágában sem volt arra várni, hogy Alonso eldöntse, hová igazol, és megegyezett a Red Bullal szerződést bontó Vettellel.

A német leigazolása szintén nyílt titok volt, olyannyira, hogy

Vettel félhivatalosan jóval azelőtt elismerte az olaszokhoz való szerződését, mielőtt a Ferrari hivatalosan bejelentette volna, hogy Alonso távozik. 

A spanyol borzalmas helyzetbe került: a Ferrari bevágta előtte az ajtót, a Mercedeshez nem mehetett Hamilton miatt, a Red Bullnál pedig inkább a saját nevelésű pilótákban bíztak. Egyedül a McLaren maradt opciónak, ahol négy év folyamatos szenvedés várt rá.

Rovatok