Index Vakbarát Hírportál

1,5 kilométeres görbe egyenes a vietnami F1-pályán

2018. november 7., szerda 11:09

Szerdán a Forma-1 bemutatta a legújabb helyszínt, ami 2020-ban csatlakozik a versenynaptárhoz, a vietnami Hanoit. Félig utcai, félig épített pálya lesz, de az új részeket is megnyitják majd a forgalom előtt az első nagydíj után.

A létesítmény különlegessége, hogy a Nürburgring, Monaco és Szuzuka egyes kanyarjait ollózzák össze benne. Utóbbi motívumai egészen jól kivehetőek Hanoiban, szinte teljesen lemásolják a japán pálya egy klasszikus szakaszát, az első kanyarját és az elnyújtott S-kanyaros kombinációját. Csakhogy itt az ellenkező irányba fognak menni rajta.

Hanoinak kiemelkedően hosszú egyenese is van, majdnem egy mérföld, úgy 1,5 kilométer, és kicsit azért hajlik, de padlógázon mennek majd ezen a szakaszon a kocsik. A teljes pálya hossza valamivel több mint 5,5 kilométer.

Charlie Whiting versenyigazgató már vizitált Hanoiban, nagyon elégedetten nyilatkozott. Biztos benne, hogy minden építkezés elkészül időre, most húzzák fel a boxokat és más kiszolgáló-épületeket is.

A Vietnami GP két év múlva érkezik, de ez nem jelenti azt, hogy egy másik futamnak ki kell esnie a Forma-1-ből: szinte biztos, hogy az eddigi 21 helyett 2020-ban már 22 versenyt rendeznek.

Rovatok