Index Vakbarát Hírportál

Megismerik a finn 7-est?

2018. november 27., kedd 09:53

A Forma-1-es versenyszezonnak idénre vége, de akad még tennivalója a legtöbb pilótának: Abu-Dzabiban elkezdődött az idényt lezáró kétnapos gumiteszt. Kedden és szerdán a Pirelli kedvéért köröznek a csapatok, de természetesen jó alkalom, hogy maguknak is kipróbáljanak dolgokat, illetve a legjobb arra, hogy új versenyzőiknek lehetőséget adjanak új autójukban.

Kedden máris bemutatkozott az Alfa-Sauberben Kimi Räikkönen, akit a gyári Ferraritól szerződtettek. A finn fehér overallban és fekete-fehér sisakban ült autóba, új istállója szerelését még nem viselheti.

Három óra után 10 autóból a 9. helyen állt a sorrendben, ami semmit nem jelent: nem tudni, milyen gumival és mit tesztel, meg hát az első nap abszolút arról szól, hogy kényelembe helyezze magát. A 39 éves közönségkedvenc egyébként 2001 után ül ismét Sauberben, akkoriban ebben a csapatban mutatkozott be a Forma-1-ben.

Räikkönen mellett az eddigi Mercedes-tesztpilóta, George Russel is először vezet új helyén, a Williamsnél, míg a McLarennél először köröz versenyzőjükként Lando Norris.

Kedden beül még Valtteri Bottas (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull), Sergio Perez (Force India), Nico Hülkenberg (Renault) és Sean Gelael (Toro Rosso) is.

A Toro Rosso legújabb versenyzőjét, Alexander Albont sem kedden, sem szerdán nem láthatjuk, ő az, aki úgy lett igazolt pilóta, hogy még sosem vezetett F1-gépet. Erre már csak az újévben kerül sor.

Rovatok