Index Vakbarát Hírportál

Kivizsgálták: a glória védte meg Leclerc sisakját Alonso szárnyától

2018. december 6., csütörtök 17:49

Az FIA kivizsgálta Nico Hülkenberg, Fernando Alonso és Charles Leclerc spái, augusztusi rajtbalesetét, amikor a német Renault-ja hátulról beleszaladt a spanyol McLarenjébe, és átlökte azt a monacói Alfáján.

Senki nem sérült meg a látványos bukásban - mint kiderült, lehet, hogy Leclerc az idén bevezetett fejvédő keretnek, a glóriának (halo) köszönhetően nem. Ami biztos, a sisakját nem érte ütés, mert a halo felfogta a McLarent.

A rengeteg féle szögből felvett eset összes videóját, illetve az összes adatot kielemezték, és megállapították, hogy a McLaren

Ami tehát fix: ha nincs fejvédő, a McLaren első légterelője találkozik Leclerc bukósisakjával, ami biztosan sérül.

A becsapódásnál egyébként a halo eltörte a McLaren jobb első felfüggesztését, és módosította a kontrollálatlanul sodródó autótest haladási irányát. Leclerc és Alonso kocsija között 30 kilométer/órás különbség volt, nagyjából 90 fokos szögben kapta el egyik a másikat - írja az Autosport.com.

Az elmúlt években, ezév elejéig rengeteg vita volt a glória bevezetéséről, mert sokak szerint elcsúfítja az autókat. A Leclerc-Alonso-vizsgálat végeztével a vita értelmetlen.

Rovatok