Index Vakbarát Hírportál

Räikkönen csapattársa nélkül nem indult volna be az Alfa

2019. február 15., péntek 14:20

Kimi Räikkönen csütörtökön pályára vitte az új Alfa Romeót, és meg is tett vele 33 kört a Ferrari majdnem 3 kilométer hosszú házi pályáján, Fioranóban. Mindez nem történhetett volna meg, ha aznap reggel a finn csapattársa, Antonio Giovinazzi nem ugrik el egy közeli reptérre, és veszi fel az utolsó alkatrészt, ami nélkül az autó nem működött volna – írta az istálló az első napról kiadott közleményében.

Nem részletezték, pontosan miért küldték el épp az egyik pilótájukat, a lényeg, hogy kiváló nyitónapon vannak túl, ugyanis a kocsival semmi gond nem volt. Frederic Vasseur csapatfőnök és Simone Resta technikai igazgató is dicsérte a munkát.

Räikkönent nem idézték az élményeiről, de arról mondott pár szót a napokban, mit vár a 2019-es szezonjától. Elméletileg nem ez lesz az utolsó, mert két évre írt alá az Alfához, de idén már betölti a 40-et, ami erősen karrierje végét jelzi. Räikkönen még a feltételezést is elhárította, és egy 40-es kollégáját emlegette fel.

Nem érzem magam öregnek. Sőt, mentálisan fiatalabbnak érzem magam, mint korábban. Nézzék meg Valentinót, nekem úgy tűnik, ő is nagyon élvezi, amit csinál 40 évesen. Továbbra is a maximumot fogjuk nyújtani, és küzdünk a fiatalabbakkal.

Természetesen Valentino Rossira, a motoros szupersztárra gondolt, aki nála is idősebb, szombaton lesz a születésnapja, így már 40 évesen kezdi majd a MotoGP-szezont márciusban. Räikkönen csak október 17-én ünnepelhet.

Az Alfánál is egy fiatallal kell megküzdenie, Giovanizzi 25 éves, ő lesz az első, akit le kell győznie, ha versenyképes akar maradni. Új csapata állítólag rengeteg pénzt ölt az idei autóba, ezt bizonyítja az is, hogy az anyacég Ferrari megvette a Sauber nevet, legalábbis Sauber-Alfáról immár Alfa Romeóra íratta át a csapat hivatalos nevét. Az Alfával komoly terveik vannak, Räikkönen is a projekt része. Főszereplő is maradhat, ha istállón belül sikerül megvernie a 14 évvel fiatalabb Giovinazzit.

Csatájuk hétfőn Barcelonában, az első hivatalos tesztnapon kezdődhet.

Rovatok