Index Vakbarát Hírportál

Törlik a dohányszponzort, meglepő lesz a Ferrari fényezése a nyitófutamon

2019. március 5., kedd 17:09

Azok után, hogy a Ferrari előbb a megszokott fehérről fekete alapra tette, majd a hét elején törölte a nevéből a dohányszponzora kreálta logót, az idei Forma-1-es nyitófutamra az egész szimbólumot eltávolítja a kocsijairól - jelentette be kedden a genfi autószalonon Louis Camilleri Ferrari-CEO.

Ausztráliában - ahogy az EU-ban - tilos dohánytermékeket hirdetni, a Ferrari hónapok óta nyomás alatt volt, ugyanis az ausztrál hatóságok közölték, vizsgálják a vörös kocsikon múlt október óta szereplő feliratokat.

Camilleri azt mondta, Melbourne-ben jövő hét végén

"meglepetés" kerül a Ferrarik fényezésébe.

(A piros szín természetesen marad.)

A Forma-1-be közel 15 év után tavaly kezdtek visszaszivárogni a dohányszponzorok. A Ferrarinak évtizedek óta szerződése van a Philip Morrisszal, de a tiltás 12 évvel ezelőtti életbe lépése óta nem jelent meg az autók felületén. Az MW-t a tavaly őszi Japán GP-n festették először a kocsikra.

A McLaren idén kötött szerződést egy másik nagy dohánygyártóval, a BAT-tel, ami egy mondatos szlogennel jelenik meg a kocsin, de nem tartalmaz márkanevet.

A Ferrari lépése egyelőre csak az első futamra érvényes, ha akarja, a második, Bahreini Nagydíjra, ahol semmilyen tiltás nincs, visszatérhet a régi fényezéshez. Nem tudni, ez megtörténik-e, vagy örökre dobták a problémás feliratot.

Rovatok