Index Vakbarát Hírportál

Mick Schumacher: Anya örül, hogy itt vagyok, apám nélkül más ember lennék

2019. március 28., csütörtök 15:45

Mick Schumacher, Michael Schumacher 20 éves fia a hétvégén megkezdi Forma-2-es karrierjét, a sorozat idei első futamán bemutatkozik a bajnokságban. Kedden és szerdán talán még ennél is fontosabb feladat vár rá, életében először Forma-1-es autót tesztel, előbb a Ferrarit, majd az Alfa Romeót.

A médiától eddig szigorúan óvott tehetséget természetesen már csütörtökön körberajongta a sajtó, az F2-es minipaddockban válaszolgatott a kérdésekre.

Nyilván meghatott, mikor közölték velem, hogy beülhetek a Ferrariba, bár inkább eufóriában törtem ki. Gyakoroltam a szimulátoron, és különleges edzéssel készültem. Minden nagyon gyorsan történik, nagyon boldog vagyok. De a figyelmem egyelőre az F2-es bajnokságé, ami itt kezdődik

- idézte a kis Schumachert a Gazzetta.it.

A Schumacher fiút januárban válogatták be a Ferrari pilótaakadémiájára, és a szezon első hiavatalos tesztjén már szerepet is szánnak neki, ráadásul duplán, két nap alatt két F1-kocsit próbálhat ki.

Igyekezett csökkenteni a felhajtást:

"Hadd menjek egy futamot az F2-ben, utána beszélhetünk az F1-ről!

Tapasztalatot kell gyűjtenem, hogy a legtöbbet hozhassam ki magamból, meg kell szoknom az új környezetemet. De nem izgulok túlzottan a bemutatkozások miatt, felkészült vagyok és magabiztos. Persze ezek az F1-kocsik gyönyörűek és gyorsak, a vágyam, hogy eljussak a Forma-1-ig, napról napra nő."

És mit szól ehhez a család?

"Anya örült, közelről követi a karrierem. Apa nélkül pedig nem lennék az, aki vagyok, ő inspirált, vele fektettük le az alapjait még a gokartban annak, hogy most itt lehetek."

Rovatok