Index Vakbarát Hírportál

F1: Grosjeané 2019 első rajtbüntetése

2019. március 31., vasárnap 10:49

A Haas F1 francia pilótája, Romain Grosjean kapta a 2019 F1-szezon első rajtbüntetését, amiért feltartotta a McLaren versenyzőjét, Lando Norrist a szombati időmérőn. Grosjean eredetileg a nyolcadik rajthelyet szerezte meg, a három rajthelyes büntetése miatt viszont kiszorul az első tízből a rajtra.

A feltartás a szahíri pálya utolsó kanyarjában történt még az időmérő első harmadában, ám Norris az előtte túl lassan haladó francia ellenére továbbjutott, és végül a 10. rajthelyet szerezte meg, sokat tehát nem vesztett. Az versenybírók jelentése szerint Grosjean 136 km/h-val lassabb volt a fiatal brit pilótánál, akinek ezért éles manőverrel kellett kikerülnie őt.

Grosjean a három rajthelyes büntetés mellé kapott egy büntetőpontot is a versenyengedélyére, így 8 pontja van az elmúlt 12 hónapban – eltiltást 12 pont után kapna.

A 2019-es Bahreini Nagydíj magyar idő szerint 17.10-kor rajtol, a pole-t Charles Leclerc szerezte meg a FerrarivalA versenybírók feltartás miatt vizsgálták a második rajthelyet megszerző Sebastian Vettelt is, de ő megúszta büntetés nélkül.

A 2019-es Bahreini Nagydíj rajtsorrendje

*3 helyes rajtbüntetés

Rovatok