Index Vakbarát Hírportál

Vettel: Csak Hamiltonnak nem rövid a memóriája

2019. április 11., csütörtök 19:45

Sebastian Vettelt Kínában a média szembesítette Lewis Hamilton két héttel ezelőtti szavaival, nagyjából az angol volt az egyetlen, aki megvédte a ferrarist annak újabb hibája után. Vettel épp Hamilton ellen versenyzett, amikor nyomás alatt megpördült, és mivel az elmúlt egy évben ez már négyszer-ötször előfordult, a sajtóban sokan kritizálták.

Talán ő az egyetlen, akinek nem rövid távú a memóriája. Manapság az emberek ítélőképessége egy hét, vagy vissza, vagy előre. Nem tudtam, hogy kedves dolgokat mondott, de jó hallani

- köszönte meg a támogatást a német.

Vettelnek Bahreinben nem ment, új csapattársa, Charles Leclerc verte, a monacói csak azért nem nyerte meg a futamot, mert a Ferrari-motor elgyengült az utolsó 10 körre. Leclerc-ről is kérdezték, milyen vele dolgozni Kimi Räikkönen után?

"Nagyon egyenes a munkában. Nem tudom, önök a másik oldalon hogy gondolják, de tenyérbemászó pilótába én még nem botlottam. Remélem, nem is fogok. Már a szezon előtt is azt mondtam, más lesz (mint Kimi), más személyiség. Ezen kívül, azt hiszem, mindig tiszteletet mutattam, ha másnak mentek jól a dolgok. Mondjuk úgy, ha én nem vagyok a topon, jó, hogy ő ott van" - dicsérte Leclerc-t.

A négyszeres bajnok nem tagadta, legutóbb őt is zavarta saját teljesítménye.

Bahreinben elégedetlen voltam magammal, az autóéval, nem volt meg az az érzés, ami a szezon előtt. Tudok ennél jobbat, és tudom, sok verseny van még, hogy megmutassam.


A hétvégén a Forma-1 1000. futamán bizonyíthat Sanghajban.

Rovatok