Index Vakbarát Hírportál

Bocsánatot kérünk Bottastól, akit pincérnek és melósnak neveztünk

2019. április 29., hétfő 18:51

A vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjon Valtteri Bottas nyert, ezzel a negyedik győzelmét szerezte meg a Mercedes az idényben. A nemzetközi sajtó unalmas és nyugodt bakui futamról, valamint a Mercedes egyeduralmáról írt, derül ki az MTI összeállításából.

Olaszország:

La Repubblica:
„A bakui lett minden idők legnyugodtabb és legbékésebb futama, a Mercedes pedig sorozatban negyedik kettős sikerével világcsúcsot döntött. Ezúttal az a Bottas nyert, akitől bocsánatot kell kérnünk, amiért pincérnek és melósnak neveztük. Csak neki köszönhető, hogy Lewis Hamilton nem hagyott máris faképnél mindenkit, a finn megtanult keményen fellépni csapattársa ellen."

Anglia:

The Telegraph:
„Hamilton és Bottas centikre voltak a karamboltól, amikor szinte összeért a kerekük az első három körben. De ügyességüknek köszönhetően nem történt baj az unalmas bakui verseny elején, amikor tulajdonképpen minden eldőlt."

The Guardian:
„Baku drámai futamoknak adott otthont az elmúlt két évben, de ezúttal eseménytelenül teltek a körök. Úgy tűnik, a Mercedest idén sem lehet megállítani."

Spanyolország:

Marca:
„A Mercedes könnyedén és hibátlanul menetel az újabb bajnoki cím felé. Bottas idei második diadalát aratta, és ha csak egyetlen ponttal is, de újra a rangsor élére ugrott Hamilton elé."

Mundo Deportivo:
„A Forma-1 69 éves történetének legjobb szezonrajtja. Bottas új szerepben tűnt fel Ausztráliában, megszilárdította pozícióját Bakuban. A finn határozottan lépett fel az ötszörös világbajnok csapatkapitány ellen, akit erőteljes rajttal sikerült sakkban tartania."

Rovatok