Index Vakbarát Hírportál

Verstappen már látja, miben előzi a Red Bull a Ferrarit

2019. május 1., szerda 18:24

Max Verstappen volt a május 1-jei Nagy Futam sztárja, három nappal az Azerbajdzsáni Nagydíj után már Budapesten szórakoztatta a közönséget. Elmondta, mi a különbség Gasly és Ricciardo között, mesélt az idei szezonjáról, és azt is elárulta, melyik a kedvenc futballcsapata.

Megnézted a 

Netflix F1-sorozatát?

Nem.

És meg fogod nézni? Te is szerepelsz benne.

Tudom, mi történt a szezonban, így nem igazán van szükségem rá.

Kedd este az Ajax legyőzte a Tottenhamet a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Örülsz a holland csapat sikerének?

Nem az Ajax a kedvenc csapatom, de természetesen örülök neki, sokat jelent ez a holland futballnak. Egyébként a PSV a kedvenc csapatom a hazai bajnokságból.

Ha már Hollandia, mit gondolsz arról, hogy újra lehet Holland Nagydíj a Forma-1-ben?

Holland pilótaként nyilván nagy dolog lenne a holland szurkolók előtt versenyezni, de előbb várjuk meg, míg hivatalos lesz a dolog.

Pierre Gasly személyében új csapattársad van idén. Miben más ő, mint Daniel Ricciardo?

Daniel ausztrál, Pierre pedig francia.

Milyen érzés az, hogy idén első számú pilótaként tekintenek rád? 

Ezt nézve nincs sok különbség az idei és a tavalyi év között, nem érzem azt, hogy én lennék az első számú pilóta, egyenlő feltételekkel versenyzünk én és Gasly is.

Úgy néz ki, hogy a Honda sokkal jobb munkát végez, mint tette az a Renault, ami a csapat teljesítményén is látszik. Mit gondolsz, a Hondával van esélyed megnyerni már idén a világbajnokságot?

Jelenleg ezt nehéz megmondani, még sokat kell javulnunk. De a szezon hosszú, mi pedig eddig kihoztuk a legtöbbet a csomagból, ellentétben például a Ferrarival, majd kiderül, hogy ez mire lesz elég.

Látod a potenciált a csapatban ahhoz, hogy ha idén nem is, de a közeljövőben megszerezhesd a bajnoki címet?

Egyértelműen ez a csapat és a Honda célja is, nagyon keményen dolgozunk, hogy minél előbb sikerüljön.

2020 végén lejár a szerződésed. Ha a csapat nem tud eleget fejlődni, és lenne rá lehetőséged, hajlandó lennél beülni például Lewis Hamilton mellé a Mercedesbe, és vele megküzdeni a címért?

Ez egy jó kérdés, magam sem tudom. Az nagyon fontos, hogy higgy magadban, de egyelőre csak a Red Bullra koncentrálok, vele van szerződésem, majd meglátjuk, mi lesz később.

Te és Charles Leclerc egyidősök vagytok, mindketten egy top autót vezettek, mit gondolsz, kialakulhat közöttetek olyan rivalizálás a következő 10 évben, mint például Michael Schumacher és Fernando Alonso között volt?

Ez attól függ, hogy milyen az autód. Rengeteg jó pilóta van a világon, de egy gyors autó nélkül nem tudsz futamokat nyerni. Minden attól függ, milyen a csapat körülötted.  

(Borítókép: Max Verstappen. Fotó: Szilágyi Anna / Index) 

Rovatok