Index Vakbarát Hírportál

Hátrányban a frissített Ferrari Barcelonában

2019. május 10., péntek 12:54

A Forma-1 hétvégén megérkezik Európába, péntektől a Spanyol GP-vel folytatódik a világbajnokság.

Az első szabadedzést délelőtt kezdték, és idő, azaz fél egy előtt egy perccel ért véget Lance Stroll kicsúszásával. A Racing Point-Mercedes pilótája egy jobbkanyarban csúszott le az ívről, és rohant a gumifalba. Nem volt kicsi a becsapódás, de túl nagy sem, az autó bal eleje rendesen összetört, a pilóta épségben szállt ki. A körözést félbeszakították, és végleg le is állították.

Előtte a közel másfél óra természetesen a Ferrariról és a Mercedesről szólt. Előbbi vezetett a tréning legnagyobb részében, Vettel állt az élen, Leclerc követte. A hajrában vágott eléjük egy remek körrel Bottas, és ott is maradt a végéig az időlista élén.

Lance Stroll Practice crash 2019 Spanish GP

Az első három között a különbség nem nagy, a finn egy tizeddel van Vettel és kettővel Leclerc előtt, a negyediket, csapattársát, Lewis Hamiltont viszont már több mint fél másodperccel veri.

A szokásos harmadik csapat, a Red Bull ezúttal kissé le van maradva, Gaslyval csak a 8., Verstappennel a 12. helyet foglalják el. Mivel Barcelonában zajlott a téli tesztelés, így a pályát mindenki jól ismeri, elképzelhető, hogy a szokásostól kicsit eltérő tesztprogramot végeznek, ezért a visszaesés.

Hamilton mögött Grosjean, Sainz, Magnussen a sorrend, vagyis két Haas-Ferrari között egy McLaren-Renault áll. A top10-et Hülkenberg Renault-ja zárja.

Délután Bottas nem engedett az első helyből, de Hamilton feljött rá fél tizednyire, a Mercedesek között szinte semmi nincs. Nem túl jó hír a Ferrarinak, hogy az update-elt autóval és motorral is a 3-4. helyre szorultak. Leclerc zárt Vettel előtt, hátrányuk nem nagy, de van.

Verstappen nagyot ugrott előre, a 12.-ről felzárkózott a szokásos helyére. Grosjean viszont megbontotta a Red Bull-okat, megelőzte a hetedik Gaslyt. Magnussen, Sainz és Kvjat zárta az első tizet.

Három neccesebb pillanat volt a délutáni tréningen, Kubica a Williamsszel gyors körére menet bepördült a boxutcába hideg gumikon, Räikkönen és Kvjat pedig a kavicságyon gázolt át - mindannyian tudták folytatni.

A harmadik szabadedzés szombat délben indul, az időmérő 3-kor kezdődik.

Rovatok