Index Vakbarát Hírportál

Nem túlzok, összeszartam magam

2019. július 29., hétfő 21:31

Esőben indult a vasárnapi Német Nagydíj a Hockenheimringen, a csúszós körülmények miatt a rajt előtt a mezőny három felvezetőkört is megtett a pályán a biztonsági autót követve. Bár pár pilóta szerint már ekkor is versenyzésre alkalmasak voltak a körülmények, azért nem mindenki gondolta így.

Például a McLarennél versenyző 19 éves Lando Norris, aki már a rajtrácsra kigurulva majdnem odacsapta versenyautóját, maga és csapata nagy ijedtségére.

Norris elmondta, hogy Fernando Alonso 2012-es, még a Ferrarival futott, pole pozíciót érő körét nézegették az esős körülmények miatt. Akkor Alonso gond nélkül rá tudott hajtani a 16-os kanyarban két kerékkel a rázókőre, így ők is ezt követték. Mint kiderült, hiba volt.

Épp a rajtrácsra mentem ki, amikor kipróbáltam, és hát majdnem ott véget is ért a nap számomra még azelőtt, hogy elindult volna a verseny. Ahogy két kerékkel a rázókőre értem és váltottam, átlósan blokkoltak a kerekeim, – és nem túlzok –, összeszartam magam.

Azt gondoltam, hogy ez csak rosszul sülhet el, a csapat már ott várt a rajtrácson, életemben nem ijedtem meg még ennyire”

– mondta a az angol pilóta a kalandról.

Ugyanebben a kanyarban csúszott ki, vagy pördült meg a mezőny legnagyobb része, többek között Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Charles Leclerc és Kimi Räikkönen is hibázott itt a futamon.

Norrisnak persze esze ágában sem volt felhívni a többi pilóta figyelmét arra, hogy mennyire veszélyes, csúszós a pálya azon a szakaszon, hogy maguk jöjjenek rá, mekkora hibát is jelent, ha ott rontanak. A nagyon csúszós pályarészre egyébként a Ferrari tehetsége, Leclerc is kitért.

Norris végül el tudott rajtolni, de végül műszaki hiba miatt nem tudta befejezni a futamot.

Rovatok