Index Vakbarát Hírportál

Fél év csúszással készült el a Williams Kubica kormányával

2019. október 5., szombat 09:03

A Williams fél évvel a szezon indulása után készült csak el Robert Kubica speciális kiosztású kormányával, ám a csapat szerint úgy is megérte a fejlesztés, hogy a Forma-1-ből a szezon végén távozó lengyel pilóta a 1 futamból csak 8-on használhatta, illetve használhatja a kormányt.

A Monzára, az Olasz Nagydíjra elkészült kormányon a baloldalra került a szabályozók és gombok többsége a lengyel versenyző kérésére, mert a sérült jobb kézfejét kevésbé tudja használni, így nem tudott minden gombot rendeltetésszerűen bevetni vezetés közben. Az átrendezett, illetve a korábbi verziót a az Auto Motor und Sport szakírója mutatta meg még Olaszországban – a fő különbség, hogy két gomb átkerült balra, illetve a kormány hátuljára is került egy plusz kar a baloldalon.

A kormánnyal való késlekedés abból adódott, hogy a Williams nagyon nehezen ismerte ki a 2019-es autóját, így a fejlesztéssel főleg a kasztnira fókuszáltak, Kubica kormánya pedig sokkal lejjebb következett a prioritási listán. Mint a csapat versenymérnöke, Dave Robson elmondta, amikor az autó annyira lassú, mint az övék, nem pazarolhatnak energiát olyan fejlesztésre, ami csak egy pilótán segít.

Robson azt is elárulta, hogy az új kormány valószínűleg nem növeli majd szignifikánsan Kubica tempóját, de kényelmesebbé teszi neki a vezetést.

Rovatok