Index Vakbarát Hírportál

Brazil GP: megbüntették Hamiltont, bukja a dobogót

2019. november 17., vasárnap 21:03

Utólagos öt másodperces büntetést kapott Lewis Hamilton a Brazil Nagydíj leintése után, amiért az utolsó körökben összeütközött a Red Bull pilótájával, Alex Albonnal, dobogós helyet elvéve a thai pilótától. Az eredetileg Max Verstappen és Pierre Gasly mögött harmadikként leintett Hamilton a futam után elnézést kért Albontól, ennek ellenére járt neki a büntetés, amivel a hetedik helyig esett vissza.

Ezzel végül Verstappen, Gasly és, a futamot az utolsó, 20. helyről kezdő Carlos Sainz végeztek a dobogón, Verstappen a szezonbeli harmadik futamgyőzelmével a legeredményesebb idényét érte el, Gasly csodás 2. helyet szerzett, Sainz pedig 2014 óta az első dobogót szerezte a McLarennek, egyben pályafutása első dobogós eredményét érte el.

Hamilton a káoszba torkolló Brazil Nagydíj hajrájában, a második biztonsági autós szakasz után támadott a dobogóért. Pierre Gaslyt hamar megelőzte a harmadik helyért, majd a második Alex Albon ellen folytatta a támadást, de összeakadt a két autó, Albon megpördült és végül csak a 14. lett, Hamilton pedig Gasly mögött harmadikként ért célba.

Hamilton mellett több meg nem nevezett pilótát vizsgáltak sárga zászló alatti DRS-használat miatt, így a futam végeredménye több helyen is változhat – felmerült, hogy a Hamiltontól a harmadik helyet megöröklő Carlos Sainz is köztük van, de a spanyol végül megúszta a büntetést, így megtarthatta a dobogót.

A büntetés után így alakul a 2019-es Brazil Nagydíj végeredménye:

Rovatok