Index Vakbarát Hírportál

Leclerc: Szívesen látom Hamiltont a Ferrarinál

2019. december 3., kedd 12:50

Hétvégén írta meg a La Gazzetta dello Sport, hogy Lewis Hamilton komolyan nézelődik a Ferrari környékén, idén kétszer is találkozott az olaszok elnökével, titokban. A hatszoros bajnok semmit nem cáfolt ebből, és már mercedeses főnöke, Toto Wolff is elismerte, létezik a ferraris szál.

A menedzser szerint 75 százalék az esély, hogy Hamilton náluk folytatja, 25 százalékot meghagyott a Ferrarinak.

A váltás megtörténhet, mert mind Hamilton, mind a ferraris Sebastian Vettel szerződése kifut egy év múlva. A németnek gyenge szezonja volt, a Ferrarinál újonc csapattársa, Charles Leclerc egyből megverte pontokban, pole pozíciókban és győzelmekben.

Leclerc-nek valószínűleg hosszabb távú megállapodása van a Ferrarinál, így adná magát, hogy ő legyen Hamilton csapattársa 2021-től, ha úgy alakul.

Ha Hamilton érkezne, szívesen fogadnám. A Forma-1-ben vagyunk, a legjobbakkal akarunk versenyezni. Nagy lehetőséget kaptam idén, hogy egy négyszeres világbajnok mellett mutathattam meg magam, Sebastian Vetteltől rengeteget tanultam. Az ilyen bajnokoktól csak tanulni lehet

- idézte a Gazzetta Leclerc-t, akitől azt kérdezték, mit szólna Hamilton érkezéséhez, nem érezné-e úgy, hogy a Ferrarinál nem bíznak a képességeiben. Mint hallottuk, válasza abszolút pozitív.

Rovatok