Index Vakbarát Hírportál

Szerződést hosszabbított a Red Bull-lal Max Verstappen

2020. január 7., kedd 11:56

Szerződést hosszabbított a Red Bull Forma-1-es csapatával Max Verstappen, ezt a csapat közleményben jelentette be kedden. Az új megállapodás értelmében a 22 éves holland versenyző 2023-ig marad a Red Bullnál.

A Honda érkezése és az elmúlt egy évben látott fejlődés még inkább motiválttá tett és megerősítette abban, hogy együtt képesek lehetünk a győzelemre. Tisztelem a Red Bull és a Honda együttműködését, nyerni akarok a csapattal, legfőbb célunk, hogy versenyben legyünk a világbajnoki címért. 

- nyilatkozta Verstappen. 

Sokan arra számítottak, hogy Verstappen kivárja, hogyan alakulnak az erőviszonyok a 2021-es szabályváltozások után (illetve a Mercedes és a Ferrari felállása), és csak utána dönt a folytatásról. Ebből a szempontból meglepő a hosszabbítás, ugyanakkor Verstappen döntése azt is előrevetítheti, hogy a Red Bull jelenlegi motorszállítójával, a Hondával is hosszú távon tervez. 

Verstappen 2015-ben került a Forma-1-be, a Red Bull fiókcsapatának számító Toro Rossóban debütált. A következő évben már a nagycsapatnál versenyzett, miután sorozatos hibái után lefokozták Danii Kyvatot. Első red bullos versenyén azonnal nyerni tudott, azóta még hét győzelmet szerzett. 2019-ben háromszor nyert, 9 dobogós helyezést és 2 pole pozíciót szerzett, ezzel 3. lett a világbajnokságon. 

Rovatok