Index Vakbarát Hírportál

F1: jön a gyári Aston Martin-csapat

2020. január 31., péntek 10:17

Kisebb, de annál jelentősebb átalakulás jön a Forma-1-ben egy csütörtöki üzleti lépés után: a Racing Point mögött álló kanadai üzletember, Lawrence Stroll 16,7%-os részesedést szerzett az Aston Martin autógyárban, ami 2021-től áthelyezi a hangsúlyt a Forma-1-en belül, és a Red Bullt elhagyva lényegében gyári Aston Martin csapatként működik majd a Racing Point névváltása után.

Strolléknak 182 millió fontba került az Aston Martin kisebbségi tulajdonrészének megszerzése, ám ez az akvizíció is mutatja, hogy meglehetősen tőkeerős háttér áll az egykori Force India mögött, aminek így biztosított a jövője.

A megállapodás ugyan 10 évről szól, de a hivatalos részletek szerint az Aston Martin Lagonda 2021-től első körben 4 évre vállal szerepet a Forma-1-es csapatban (a jelenlegi megállapodás ennyi időre szól), amit gyári istállóként visz majd, a folytatást utána látják meg.

Az Aston Martin Lagonda 2021-től legalább 10 évre vállal szerepet a Forma-1-es csapatban (a jelenlegi megállapodás ennyi időre szól), amit gyári istállóként visz majd.

A Red Bull és az Aston Martin jelenlegi F1-megállapodása a 2020-as szezon végén megszűnik majd, a két fél ugyanakkor az F1-en kívül továbbra is együtt dolgozik majd a Valkyrie hipersportautó gyártásán.

Rovatok