Index Vakbarát Hírportál

Szédületes, ahogy áthúz egy F1-kocsi a holland pálya döntött kanyarján

2020. március 4., szerda 16:43

Két új helyszín és versenypálya is van a 2020-as Forma-1-es szezon versenynaptárában, Zandvoort kapcsán viszont sokkal nagyobb az izgalom, mint a teljesen új vietnámi pályával kapcsolatban.

Ennek oka egyértelműen a modern európai versenypályákon szokatlan döntött kanyar, amiből kettő is lesz Zandvoortban. Az elkészült pályát múlt héten már élesben is bemutatták egy pályanapnak köszönhetően, most viszont már egy egy F1-kocsi is megmutatta, mire számíthatunk majd május 1-3. között.

A Red Bull kapott kivételes engedélyt egy forgatási napra Zandvoortban, így került a pályára Max Verstappen egy régebbi RBR-kocsival – látjuk Jeroen van Kesteren videóján:

Verstappen itt nem a hátsó, a célegyenesre ráfordító nagy kanyarban van, ami 32 százalékos, azaz 18 fokos dőlésszögű, hanem a pálya első felében található Hugenholtzban, ami egy hajszállal még meredekebb is, mint az utolsó kanyar.

Később felbukkant videó arról is, hogy a Luyendyken húz át Verstappen:

Végül a Red Bull maga is előállt a farbával, belső kamerás felvételen mutatták meg, hogyan is fest egy kör egy régebbi F1-kocsival Zandvoortban:

Rovatok