Index Vakbarát Hírportál

Minden futamon más-más sisakfestéssel fog indulni a McLaren-pilóta

2020. március 22., vasárnap 18:10

Pár éve volt egy kisebb felzúdulás a Forma-1-ben, amikor bevezették az egyik legfurcsább szabályt: a pilóták egy szezonban csak két futamon változtathatnak jelentősen a sisakfestésükön. Sebastian Vettelt érintette leginkább a tiltás, ő előtte szinte nagydíjról nagydíjra váltogatta a sisakdizájnját. Azóta majdnem tiszta fehér sisakkal indul.

Idén az FIA viszont törölte ezt az előírást, így újra szabadon lehet váltogatni a sisakokat. Lando Norris az első, aki bejelentette, ha egyszer elindul a szezon, hétvégéről hétvégére más-más sisakot visel majd.

Ez az egyik legjobb dolog ebben az évben. Azt tervezem, hogy minden versenyen különleges bukósisakom lesz. Van egy alapdizájnom, de most már lehet variálni, kirívóbb motívumok is lehetnek, színesebbek, egyedibbek

- idézte az Autosport a McLaren-pilótát.

A 20 éves tehetség tavaly Monzában Valentino Rossinak ajánlott bukósisakban indult, idén az Ausztrál GP-n egy kengurut festetett a sisakjára, amit végül nem viselhetett, mert a nagydíjhétvége elmaradt. Egy ideig még várnia kell, hogy új színeket villanthasson, a 2020-as nyitófutamra a tervek szerint csak június elején kerülhet sor, Bakuban.

Rovatok